Blog

Proteinrig Koldskål Cheesecake

DU KAGEN SKAL DU BRUGE:

TIL TOPPING SKAL DU BRUGE:

 • 300g. bær
 • Spiselig blomster
SÅDAN GØR DU:

 1. Blend High Protein Crunch godt 
 2. Hak Protein Goodies til små stykker, kom dem bunden af en springform med bagepapir.
 3. Smelt Kokosolien i en grynde, bland det med det blendede High Protein Crunch og hæld blandingen oveni proteinbarrene.
 4. Rør Light flødeost, kærnemælk og citronsaft sammen med en håndmikser.
 5. Opvarm 1 ½ tsk. gelatinepulver, sukker og 1½ dl vand, og rør det i Philadelphia-cremen.
 6. Hæld flødeost-cremen i springformen. Skyl bærrerne, lad dem dryppe godt af.
 7. Fordel bærrene og blomsterne overpå cheesecaken.
 8. Stil cheesecaken i køleskabet i 3 timer.

Pandekage med frugtsalat

TIL 6-7 PANDEKAGER SKAL DU BRUGE:


TIL FRUGTSALAT SKAL DU BRUGE:

 • Blandet frugt
 • Mørkt chokolade
 • Vaniljepulver


SÅDAN GØR DU:

 1. Skær alt frugten i tern og bland det godt sammen, hæld det hele i en skål og fordel chokoladen og vaniljepulver udover.
 2. Kom Pancake Mix i en shaker med vand og ryst det godt sammen
 3. Kom lidt Stege Kokosolie, på en pande med medium varme
 4. Hæld dejen på panden og steg dem indtil de er gyldenbrune på begge sider
 5. Opskriften giver 4 proteinpandekager i medium størrelse
 6. Kom frugtsalaten på halvdelen af pandekage og lå den sammen som en taco. 
 7. Vi kan varmt anbefale de lækre Chocolate Syrup fra Walden Farms eller Bodylabs delikate Zero Topping fra Bodylab .

Sure opstød og ubehag kan gøre det til en kamp at spise!

Mange oplever det her i ny og næ, men desværre er der også mange der lever med dette, som noget der sker ofte, tit i forbindelse med sportsgrene der kræver stort indtag af fødevarer.

Og netop denne situation kan gøre det svært at nå sine mål, da et forhøjet kalorieindtag kan være en pinsel at nå, da det derved nærmest er uudholdeligt og utrolig smertefuldt, for disse uheldige individer!

Så hvad kan man gøre for at mindske dette?

Der er heldigvis nogle gode tiltag man kan klare gennem føden man indtager, som kan mindske risikoen for øget mavesyre!

 • Hold dig fra fed mad, da det har en indvirkning på hvor hurtigt mavesækken bliver tømt, hvilket bevirker at der kan opstår et forøget pres på lukkemusklen mellem spiserør og mavesæk, og det kan føre til, at der kommer mavesyre op i spiserøret.
 • Løg, hvidløg, pebermynte, kaffe og alkohol virker også afslappende på lukkemusklen mellem mavesæk og spiserør. Dermed får mavesyren nemmere ved at komme op i spiserøret, og give halsbrand.
 • Citrusfrugter og tomater har et højt indhold af syre, der netop derfor ofte er de ”værste” årsager til halsbrand og ubehag da det, om noget, får mavesyren sat i overarbejde.

Men selvfølgelig er der også fødevarer du kan tilsætte din kost, for at berolige mavesyren:

 • Fedtfattige kiks, knækbrød og tvebakker, ja måske ikke de ”kulhydrater” man oftest ser i forbindelse med kost, men det kan være godt at tilsætte en smule af disse, hvis man døjer med mavesyre. Tørt brød uden fedt neutraliserer mavesyren.
 • Bananer og mandler har syreneutraliserende stoffer som kan berolige syren i, således at risikoen for opstød minimeres enormt. Brug det evt. som ”drys” på morgen-/aftensmad eller i løbet af dagen hvis et opstød er på vej!
 • Et gammelt husråd der stadig fungerer, er natron (bagepulver). Rør en teskefuld natron ud i et glas, og drik det. Natron smager salt og kan give en ”boblende” fornemmelse i maven, på samme måde som kulsyre i sodavand. Du kan komme lidt saftevand eller sukker i, hvis du ikke bryder dig om smagen.
 • Endnu et gammelt husråd, er kartoffelmel. Rør en teskefuld kartoffelmel i et glas vand, og drik det. Rør eventuelt en smule saft eller sukker i vandet, hvis du ikke bryder dig om smagen.

Er man på en diæt, eller bryder man sig blot ikke om ovenstående forslag, findes der bl.a. også Udo’s Choice Mælkesyre tabletter, som f.eks. High-Bifido, der kan hjælpe på fordøjelse og generelt velvære i mave/tarmsystemet, så kroppen nemmere optager næring, uden øget syre.

Hos BodyOutlet har vi et stort udvalg af forskellige Mælkesyrebakterier, Vitaminer og MineralerOmega til at forbedre kroppens funktioner, og hvis du er i tvivl om hvilken du skal vælge, er du mere end velkommen til at kontakte vores Kundeservice via besked på chatten, mail eller et telefon opkald (vi står til rådighed fra 10-17 på telefonen og chatten).

Når vægttabet står stille

Når vægttabet står stille, eller måske pludseligt går den forkerte retning!?

Der er nok flere der kender til situationen! Her har man prøvet at lade være med at spise for meget og forkert (måske kun spist 1 gang om dagen, i ønsket om vægttab!) , dyrket enormt meget sport og i den sammenhæng endda sovet dårligere (muligt også pga. et øget indtag af koffein rige produkter).
Men lige fedt er det – der sker lige noget den første tid, men så sker der ikke rigtig mere, andet end humøret der bliver dårligere og man føler sig mere udkørt.
Men hvorfor? Man har jo indtaget nærmest intet og lavet en masse. Det er jo som de kloge ofte siger ”forbrænd mere end du indtager”, men er det udsagn så løgn?

Nej, bestemt ikke!
Men når man skal tabe sig, er der utrolig mange faktorer der spiller ind – ens fortid/historie for ens vægt (yoyo eller stabil), ens nuværende udgangs punkt, samt den vigtigste: kroppen er en maskine og skal behandles på den måde.
Og hvad betyder nu det? Jo, en god sammenligning er reelt set en bil. En bil kan ikke køre uden benzin/diesel, olie og kølervæske! Og så snart en af de 3 er ved at være tomme, skal der påfyldes igen, for at bilen kan køre.
Sammenligningen her er benzin=mad, Olie=vitaminer & Omega, Kølervæske=Vand aka H2O.
For at vores krop kan forbrænde er vi nødsaget til at sikre at kroppen har energi nok, til at de basale funktioner fungere, samt at der er tilpas energi nok til at kroppen ikke tror der er hungers nød, og derved lukker ned for forbrændingen (og endnu værre, begynder at forbrænde muskelmasse i stedet for fedt).

Men hvor meget og hvornår skal man så spise?
En god regel er at sige noget proteinrigt ca hver 3 time – ca 6 gange dagligt. Sørg for at i løbet af en dag at få ca +3 liter væske så du hele tiden sørger for at kroppen er i væske balance. Tilføj vitaminer og Omega ved din morgenmad, så du giver kroppen de mest optimale muligheder for optagelse, samt for at styrke immunforsvaret for dagen!

Hvor meget skal jeg så have?
Dette er der ikke et decideret svar på, men en god idé er at prøve at holde alle 6 måltider ca lige store og alle med protein i (igen, mængderne afhænger af ens nuværende størrelse).
Hold dig så vidt muligt væk fra alkohol, sukker og andet snask (ja du ved det godt – men nogen gange skal man liiige have det frisket op).

Motion:
Start ud fra dit udgangs punkt – hvis du aldrig har lavet noget, nytter det ikke at starte ud på fuld smadder – du går død, samt risikoen for skader stiger enormt.
Lav en handlingsplan, fx: Uge 1 til 3 = 3 ture i fitness – af 45 min. , Uge 3 til 4 = 4 ture i fitness – af 45 min. Osv.

Så giv ikke op – der er altid en løsning

Vi hos BodyOutlet kan hjælpe dig på vej med de rette kosttilskud, trænings udstyr og råd med på vejen. 

Muffins med is

TIL 6-8 STORE MUFFINS SKAL DU BRUGE: 

SÅDAN GØR DU: 

 1. Tænd ovnen på 160°. 
 2. Pisk kokosolie og Zero sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt efter hvert æg.
 3. Bland mel, bagepulver, natron, proteinpulver og kakaopulver. Vend det i æggemassen, så dejen bliver ensartet. 
 4. Pres lidt frisk citronsaft i dejen svarende til en teske, det aktiverer natronpulveret
 5. Fordel dejen i muffin forme
 6. Bag de lækre chokolade muffins i ovn i ca. 20 minutter
 7. Lad muffins køle af 
 8. Kom en kugle is, kokos flager og Zero Topping på chokolade muffins

Proteinrig kost

Proteiner er med til at opbygge og vedligeholde muskelmasse. Dette er ikke blot for folk der dyrker sport på højt plan, det er i høj grad også gældende for den helt almindelige motionist, for dem der ikke har helt tid nok til bevægelse, og for de syge og de ældre. Proteiner er med til at holde kroppen stærk igennem hele livet! Yderemere har proteinrig kost den ekstra fordel, at maden holder én mæt og tilfreds over længere tid. Blodsukker påvirkningen vil være yderst minimal, hvilket derfor ikke skaber de store udsving som kan bevirke cravings. Derfor kan en proteinrig kostvære god at benytte, når man ønsker at komme overskydende kilo til livs.

Men spørgsmålet er så hvilke kilder, udover kosttilskud som f.eks. proteinpulver, der er proteinrige? Her er et lille overblik, så du kan sammensætte din egen proteinrige kost:

HØJT I PROTEIN – LAVT I KALORIER – HØJT I MÆTHED:

Pr. 100g: Tun: 27 g - Kylling: 26 g – Rejer: 24 g - Kalkun: 22 g - Torskerogn: 22 g - Roastbeef: 22 g

HØJT I PROTEIN – LAVT I KALORIER – HØJT I FIBRE – RIGT PÅ VITAMINER:

Pr. 100g: Broccoli: 5 g -Rosenkål: 5 g - Grønkål: 5 g - Majskolbe: 4 g - Artiskok: 4 g - Blomkål: 3 g - Champignon: 3 g  - Spinat: 3 g - Asparges: 2 g

HØJT I PROTEIN – LAVT I KALORIER – RIGT PÅ CALCIUM – KAN FORBEDRE BAKTERIEKULTUREN I MAVEN:

Pr. 100g: Skyr: 11 g - Ymer natural: 6 g - A-38: 5 g

HØJT I PROTEIN – HØJT I KALORIER – RIGT PÅ MINERALER:

Pr. 100g: Hørfrø: 25 g - Peanuts: 25 g - Peanutbutter: 23 g - Pistacienødder: 21 g - Mandler: 21 g - Cashewnødder: 17 g

HØJT I PROTEIN – MEDIUM I KALORIER – RIGT PÅ KULHYDRATER – VEGANSK VENLIG KILDE:

Pr. 100g:  Soya bønner: 36 g - Røde linser: 27 g - Brune linser: 25 g - Mungbønner: 24 g - Hvide bønner: 21 g - Kikærter: 20 g - Brune bønner: 19 g - Tofu: 8 g

Her er så mange muligheder for at skabe en sund og lækker kost til hverdag, uden at skulle i specialforretninger, og uden at det behøver at være en økonomisk udfordring – her kan alle være med! Og der findes mange flere fødevarer, der kan bruges i denne sammensætning.

Så næste gang du eksempelvis skal lave en lækker sommersalat, kan du tjekke listen igennem og se om du kan øge dens proteinindhold, så den mætter bedre og giver mere tekstur, uden at gå på kompromis med smag 

Mvh. Teamet bag BodyOutlet

Vi, hos BodyOutlet, har et stort udvalg af forskellige proteinrige kosttilskud, og hvis du er i tvivl om hvilke du skal vælge, er du mere end velkommen til kontakte Kundeservice via besked på chatten, mail eller et telefonopkald (vi er tilgængelige fra 10-17 alle hverdage, på telefon og chat).

Proteinrig Mazarinkage

DU SKAL BRUGE:

TIL PYNT SKAL DU BRUGE:  

SÅDAN GØR DU:

 1. Rør smørbar og marcipan cremet, tilsæt æggene, et af gangen og vend til sidst melet i.
 2. Bages ved 175 grader i ca. 35 min til fint gylden.
 3. Kagen skal afkøles.
 4. Smelt chokoladen. Rør Zero Melis fra Bodylab og kaffe eller vand sammen. Hæld det i den smeltede chokolade.
 5.  Glasuren røres, til den er jævn og blank.
 6. Spredes ud på kagen med en paletkniv og drys Kakaonibs og spiselige blomster.

Christianshavnerkage

TIL HASSELNØDDEKAGEN SKAL DU BRUGE:

 TIL JORDBÆRMOUSSE SKAL DU BRUGE:

 TIL PYNT SKAL DU BRUGE:

 • Friske bær
 • Rød skovsyre
 • Spislig glimmer

SÅDAN LAVER DU NØDDEKAGEN:

 1. Rist hasselnødder i 5-10 min ved 200 grader, til de er godt gyldne og får hele huset til at dufte.
 2. Gnub skallerne af i et rent viskestykke, og lad nødderne køle af.
 3. Blend halvdelen af hasselnødderne til groft mel, og hak resten meget groft.
 4. Kom hasselnøddemel og grofthakkede hasselnødder i en skål, og tilsæt Zero, vaniljepulver, mandelmel, proteinpulver, bagepulver og salt.
 5. Bland det hele sammen.
 6. Tilsæt æggehvider, og pisk dejen sammen – i ca. 5 minut.
 7. Beklæd bunden af en springform eller tærteform (18 cm i diameter) med bagepapir, og fordel dejen heri.
 8. Bag bunden i ca. 25 min ved 150 grader, den skal være gylden.
 9. Lad den køle helt af.

SÅDAN LAVER DU JORDBÆRMOUSSE:

 1. Udblød husblas i koldt vand.
 2. Bring bærerne, sukker, vaniljepulver og citronsaft forsigtigt i kog, og lad det simre i ca. 15 min.
 3. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme jordbærpuré.
 4. Blend massen, og si kernerne fra.
 5. Lad puréen køle af til håndvarm.
 6. Kom mælken og proteinpulver i puréen og blend det godt sammen.
 7. Fordel moussen i små silikoneforme.og sæt dem i fryseren i min. 2 timer eller natten over.

SÅDAN SAMLER DU KAGEN:

 1. Kom moussebomberne oven på bunden, og lad dem tø op i køleskabet i 1-1½ timer.
 2. Fordel bærerne i hullerne.
 3. Pynt med blomsterne, glimmer og rød skovsyre 

Frugttærte

DU SKAL BRUGE:

 MØRDEJ:


TÆRTEFYLD:

SÅDAN GØR DU:

 Mørdej: 

 1. Tænd ovnen på 200°. 
 2. Rør havregrynmel, zero, smør og mandelmel sammen i en foodprocessor. Tilsæt koldt vand for at samle dejen. Sæt dejen på køl i 1 time. 
 3. Rul derpå dejen ud på et meldrysset bord, og læg den udrullede dej i en smurt tærteform.
 4. Bag bunden i ovnen i 10-15 minutter, til den er gylden. 
 5. Lad bunden afkøle på en rist.


Tærtefyld: 

 1. Skru ovnen ned til 180°. 
 2. Rør smør, zero og mandelmel sammen med ægget.  
 3. Bag tærten i ovnen i 10 minutter og lad den afkøle på en bagerist.
 4. Fordel de blandede frugt oven på den bagte tærtebund.